V německém Trevíru najelo auto na pěší zónu, na místě jsou mrtví

1. prosince 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová·ČTK

Řidič v německém Trevíru najel do lidí.(Harald Tittel/dpa via AP)

Ve městě Trevíru (Trier) na západě Německa vjelo v úterý auto na pěší zónu. Na místě zemřeli dva lidé a několik dalších utrpělo zranění, informovala s odvoláním na místní policii agentura DPA. Příčina incidentu není jasná. Řidiče, 51letého Němce žijícího v okolí města, policisté zadrželi a nyní ho vyslýchají.

“Zadrželi jsme jednu osobu a zajistili auto. Dva lidé podle prvotních poznatků zemřeli,”uvedla na twitteru trevírská policie. Zároveň vyzvala, aby se lidé místu události vyhnuli.

Oblast poblíž Trevírského dómu a římské brány Porta Nigra, které jsou na seznamu památek UNESCO, policisté uzavřeli. Nad městem krouží vrtulníky, informoval místní list Trierischer Volksfreund.

Někteří zranění jsou ve vážném stavu

Trevírský primátor Wolfram Leibe uvedl, že kromě mrtvých zůstalo na pěší zóně až 15 zraněných. Někteří z nich mají zranění vážná. Primátor čin označil za takzvaný “amoklauf”, tedy čin šíleného řidiče.

Za volantem vozu seděl podle policie 51letý muž z okresu Trier-Saarburg, který se rozkládá v okolí města. Stanice SRW uvedla, že podle svědků vjel s šedým vozem kategorie SUV na pěší zónu velkou rychlostí a do lidí narážel úmyslně.

Do Trevíru, který leží nedaleko hranice s Lucemburskem, už se vydala Malu Dreyerová, premiérka spolkové země Porýní-Falce, ve které město leží.

Zprávy - další články

Doporučujeme