V Pákistánu začal soud s pašeračkou Terezou

1. března 2018·Zprávy·Karolína Stránská

V Pákistánu dnes začal soud s Češkou, která byla 10. ledna zadržena na mezinárodním letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu. Soud bude rozhodovat, zda se dopustila trestného činu.

Soudu byly dnes předloženy závěry vyšetřování, čímž jednání skončilo. Soudní líčení bude pokračovat v následujících dnech, pravděpodobně v sobotu 3. března čtením obvinění. ČTK to ve čtvrtek sdělila mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová.

U soudu byla dnes přítomná zástupkyně českého velvyslance. Zadržená Češka je podle Valentové relativně v pořádku. Nadále zůstává ve vězení v Láhauru, na cele je momentálně s jednou ženou. Hygienické podmínky jsou podle zadržené vyhovující, uvedla Valentová.

Pákistánští celníci Češku zadrželi údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na spoj do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech, odkud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle české diplomacie zpravidla neuplatňuje vůči cizincům.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme