Žádáme protiteroristický tým, ohlásil pilot. Letadlo nouzově přistálo v Praze, cestující hrozil bombou

30. prosince 2016·Zprávy·Redakce

V Ruzyni nouzově přistálo letadlo, údajně kvůli hrozbě bombou. Ilustrační foto Ruzyně / Shutterstock

Na starém letišti v pražské Ruzyni dnes večer nouzově přistálo letadlo mířící ze Španělska do Varšavy, řekl ČTK zdroj z letiště. Pilot ohlásil, že má na palubě muže, který vyhrožuje bombou, vyplývá z jeho komunikace se řízením letového provozu zaznamenané na webu www.liveatc.net. Muže polské národnosti, který bombou hrozil, zadržela policie, řekl České televizi (ČT) ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

“Člověk, který hrozil nástražným výbušným systémem, je zneškodněn, v současné době v moci policie,” uvedl Chovanec. Neupřesnil, jestli zadržený u sebe bombu měl. Pasažéři z letadla jsou evakuováni, prohlédne ho pyrotechnik. Letadlo by mohlo pokračovat v letu v sobotu dopoledne, doplnil ministr.

 

Pilot letadla mířícího z Las Palmas do Varšavy podle záznamu na webu www.liveatc.net oznámil, že má na palubě 162 pasažérů a šest členů posádky. Letadlo mělo podle jeho sdělení ještě 5,6 tuny paliva. “Žádáme plnou pohotovost, asistenci pyrotechnické jednotky a protiteroristického týmu,” hlásil.

 

Podle Chovance nouzové přistání na starém ruzyňském letišti nemělo dopad na letový provoz v nové části letiště využívané pro běžné lety.

Připravujeme podrobnosti

Zprávy - další články

Doporučujeme