V pražských Vysočanech v areálu bývalé ČKD hoří tovární hala!

22. srpna 2015·Zprávy·Luboš Procházka

V pražských Vysočanech v areálu bývalé ČKD mezi stanicemi metra Kolbenova a Vysočanská hoří od sobotního večera tovární hala. Na místě zasahují hasiči, podle informací záchranky nikdo není zraněn.

Požár ve skladu textilu v tovární hale v pražských Vysočanech se od nedělního rána už nerozšiřuje. Stále ale hoří několik ohnisek, které budou hasiči muset likvidovat pravděpodobně ještě celý dnešní den.

Dopoledne objekt prověří statik, který rozhodne, zda se mohou jednotky přesunout i dovnitř. ČTK to řekl šéf pražských hasičů Roman Hlinovský. Do vzduchu se podle měření nedostaly žádné nebezpečné látky, při požáru nikdo nebyl zraněn. Policie odklání dopravu z Kolbenovy ulice a upozornila, že v provozu dnes není ani areál přilehlé tržnice. 

“Statik se musí podívat, zda je bezpečné jít dovnitř. Budova utrpěla nejen požárem, ale i rychlým zchlazením při zásahu hasičů,” uvedl Hlinovský. V případě, že statik vstup schválí, začnou požárníci rozhrabovat a hasit hromady s textilem. Také vyšetřovatelé by už podle šéfa hasičů mohli začít s hledáním příčiny ohně. 

V areálu bývalé ČKD mezi stanicemi metra Kolbenova a Vysočanská je stále zhruba 90 hasičů, asi 40 dobrovolných a 50 profesionálních. Jednotky se ráno vystřídaly. Hasiči také dále měří zplodiny z požáru, měření zatím nepotvrdilo nebezpečné koncentrace jedovatých látek.

Zprávy - další články

Doporučujeme