V Srbsku boural autobus! Bylo v něm údajně i 12 Čechů

21. června 2016·Zprávy·Redakce

Při úterní nehodě autobusu s klienty cestovní kanceláře Aeolus, která působí na našem i slovenském trhu, zemřely v Srbsku dvě Češky a osm Čechů bylo zraněno. Oznámila to řekla mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová.

V autobusu jelo z řeckého ostrova Korfu spolu se Slováky i 12 Čechů, dva vyvázli z nehody podle mluvčí bez zranění. Při havárii zahynulo podle dosavadních zpráv pět turistů. Zahraniční média původně uváděla, že jde o Slováky.

Nehoda se podle webu srbské televize RTS stala v noci na úseku dálnice Niš-Bělehrad u obce Bobovište. Autobus s 29 cestujícími a dvěma řidiči sjel z vozovky mezi městem Aleksinac a obcí Ražanj. Příčiny havárie se vyšetřují.

Lagronová informacemi o dvou zemřelých Češkách opravila dřívější vyjádření zástupce CK Tomáše Němce pro ČTK a české velvyslankyně v Srbsku Ivany Hlavsové pro Českou televizi, kteří uváděli, že mezi zemřelými nejsou Češi, případně že mezi Čechy byli zraněni tři lidé. Podle Lagronové se ale naše diplomacie dostávala k informacím postupně, zranění totiž byli v několika nemocnicích.

Další informace můžete slyšet ve zpravodajských relacích rádia Frekvence 1!

 

Zprávy - další články

Doporučujeme