Václav Klaus: Lidi prezidentův zdravotní stav nezajímá. Je to jen zlá hra proti němu a já to nemohu přijmout

8. října 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

Václav Klaus. (Foto: Frekvence 1)

Hostem čtvrtečního Press klubu Frekvence 1 byl bývalý prezident Václav Klaus. S Romanou Navarovou mluvili o jeho zdraví, a také o zdraví prezidenta Miloše Zemana. Dalším tématem byly nadcházející parlamentní volby.

Václav Klaus se cítí úměrně svému věku

Právě i o bývalého prezidenta České republiky Václava Klause mělo Česko v posledních dnech strach, vzhledem ke zprávám ohledně jeho zdravotního stavu. “Cítím se tak, jak odpovídá mému věku. Pár dní jsem pobyl v nemocnici, ovšem podle toho, jak jsem zase vklouzl do předvolební diskuze, několikrát denně jsem na nejrůznějších televizích a rádiích, tak z toho lidé dedukují, že to se mnou tak špatné není. Po neděli se zastavím u lékaře na kontrole,” říká Václav Klaus, čímž se snaží předejít případným spekulacím veřejnosti, až se opět objeví v okolí ÚVN.

Všichni ví, že si Zeman rád dá skleničku

Situace o špatném zdravotním stavu pana prezidenta Miloše Zemana přišla v době, kdy nám do voleb zbývalo jen pár hodin“Já o zdravotním stavu Miloše Zemana žádné informace nemám a ani nemám žádný nárok, abych aktuální informace získával. Když řeknu svou hypotézu, že mu možná není dobře z toho a z toho důvodu, tak z toho servery vyvodí, že Klaus oznámil to a to. V tomhle si musím dát pozor,” vysvětluje bývalý prezident důvody, proč se ke zdravotnímu stavu pana prezidenta nebude vyjadřovat ani v hypotézách. Dodává jen, že pouze řekl, že všichni ví, že si Zeman dá rád skleničku a vždy má vedle sebe své oblíbené cigarety.

Prezident má právo na své soukromí

Otázka zní, zda je takové mlžení a oddalování zveřejňování informací důstojné prezidentskému úřadu“Nechte pana prezidenta! Prezident je veřejná osoba, ale také je to lidská bytost, která má právo na své soukromí. To, co jste vy, média, rozpoutala za honbu na jeho zdraví, je nedůstojné, trapné, směšné a já si myslím, že si tímhle média u veřejnosti hodně pohoršila,” říká Václav Klaus a nevěří tomu, že lidi prezidentův zdravotní stav zajímá. Zájem médií označuje pouze za zlou hru proti Milošovi Zemanovi.

Volby nic nového nepřinesou

Atmosféru čtvrtečního večera bývalý prezident Klaus popsal jako předvolební prázdno“Teď si lidé začínají klást otázky, jestli to celé nebyla šaškárnaa pouhé předvolební hraní předvolebních hrátek. Taková témata mě v této předvolební chvíli zajímají. Důležité však je, zda volby přinesou něco dobrého pro naši zemi. A já mám strach, že nepřinesou,” obává se Václav Klaus.

Všichni prohrajeme

Podle všeho to vypadá, že hlavním tématem voleb je konec premiéra Andreje Babiše ve funkci, a právě proto vznikly koalice, aby se spojily a Babiše sesadily. To však bývalý prezident považuje za nedůstojné téma voleb“Tyto volby ve své podstatě přece nemohou být o Babišovi. Tuto myšlenku někteří jedinci stále do těchto voleb přenášejí. My tady však máme zásadní témata. Žádná volební strana se ve svých programech nezabývá skutečně důležitými tématy. Proto z toho mám velikánský smutek. V sobotu odpoledne budeme vědět, jak dopadnou volby, ale nevyhraje je nikdo, všichni prohrajeme,takhle situaci vidí Václav Klaus.

Poslechněte si celý rozhovor:

Zprávy - další články

Doporučujeme