Václav Klaus si zlomil kotník na procházce v Krkonoších

6. prosince 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

Václav Klaus. (Foto: Frekvence 1)

Bývalý prezident České republiky Václav Klaus, který je pravidelným hostem Press klubu na Frekvenci 1, si chtěl po nedávných zdravotních komplikacích udělat výlet do Krkonoš, kde si chtěl užít krásnou procházku. Z té si ale přivezl zranění. Během procházky si zlomil kotník. S informací přišel Blesk.

“O víkendu uklouzl na zledovatělé cestě v Krkonoších a přivodil si lehkou zlomeninu kotníku,” uvedl Petr Macinka z Institutu Václava Klause pro Blesk, když ho omlouval z domluveného rozhovoru. Vyhlášený ortoped, který mu v roce 2008 měnil kyčelní kloub ho ošetřil a naordinoval mu klidový režim, ortézu a francouzské hole.

Exprezidenta tak čeká omezení vánočních oslav s rodinou i sport, kterému se i ve svém věku věnuje. Zároveň je známý tím, že nemocniční prostředí nemá rád. A přitom právě v pátek Klaus dokončil léčbu v motolské nemocnici v Praze. Trápili ho blíže neurčené urologické problémy, na které musí brát antibiotika, které dostává žilně. Z toho důvodu musel do nemocnice dojíždět a někdy i z praktických důvodů zůstávat.

Během jeho prezidentské funkce nebyl téměř vůbec zdravotně indisponován kromě dvou operací, na rozdíl od současného prezidenta Miloše Zemana.

Zprávy - další články

Doporučujeme