Václav Klaus: Za rozvrat společnosti je zodpovědný Prymula. Babiš je jen jeho neviňátko

22. března 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova·Helena Šulcová

Bývalý prezident Václav Klaus. (Foto: archív Frekvence 1)

Máme za sebou tři týdny tvrdého lockdownu, který nadále pokračuje. Poslanci budou znovu jednat o prodloužení nouzového stavu a epidemie podle nich zatím neustupuje. Jak aktuální situaci v České republice (ČR) vnímá bývalý prezident Václav Klaus? A co říká na přísné zákroky policie proti občanům, kteří si odmítali nasadit roušku? To prozradil v rozhovoru pro Frekvenci 1.

Bývalý prezident Václav Klaus si myslí, že v ČR chybí zdravý rozum, proto se rozhodl napsat knížku Rozum proti covidové panice. “Knížka má jasný název a myslím, že by to měla být povinná literatura pro všechny občany ČR. Vyjadřují se v ní věhlasní zdravotníci jako profesor Beran, Kolář, Hešl, Žaloudík a další,” dodává. Všude vidí paniku.“Ta vznikla tím obrovským úlekem před rokem a v tu chvíli se rozum dostal úplně na druhou kolej. To umožnilo, že se na první kolej dostali ti nomenklaturní epidemiologové, pánové Prymulové, a dostali se do čela naší země a tam je toho rozumu strašně málo,” dopnil Klaus.

Epidemie dává zabrat všem lidem napříč společností. Zasahuje ekonomiku, školství, podnikání nebo třeba cestovní ruch. Prožíváme společenský rozvrat a to je vážná věc. Všichni si ho nejsou dostatečně vědomi a spousta lidí si myslí, že je to jenom něco malého, že jakmile zruší lockdowny, tak všechno začne jako by se nechumelilo. My jsme prošustrovali stovky miliard a teď to vypadá na tisíc miliard. Ty budou chybět a nikdo nám je nedá jako dáreček,popisuje exprezident. “Za ten rozvrat je zodpovědný Prymula. Babiš je jen jeho neviňátko, doplnil.

Zákroky policie proti občanům

V minulých týdnech jsme byli svědky hrubých zákroků policie proti občanům v Ostravě-Porubě, Uherském Hradišti nebo Českých Budějovicích. Ti si odmítali po výzvě nasadit roušku. “Je to šílená reakce. Policie si připomněla, co mohla v jiném, nesvobodném režimu dělat. Myslím, že je to věc opravdu varovná,” říká Klaus. Viníkem podle něj nejsou příslušníci policie, ale jejich šéf.

Poslechněte si celý rozhovor:

Zprávy - další články

Doporučujeme