Vdova darovala ledvinu muži, kterému zachránil život její manžel

24. června 2020·Zprávy·Karolína Stránská

Zdroj: Terri Herrington/Facebook

Krásný příběh obletěl světová média. Dobrosrdečná žena se rozhodla darovat ledvinu muži, který obdržel před 16 lety orgány jejího zesnulého manžela.

V roce 2004 obdržel Jeffrey Granger ledvinu a slinivku břišní od Bryana Herringtona poté, co zemřel na následky úrazu ze zaměstnání. Když Jeffrey zjistil, že mu ledvina selhává, byla to Terri Herrington, manželka zmíněného zesnulého, kdo přispěchal na pomoc. Poté, co v roce 2004 obdržel Jeffrey ledvinu jejího manžela, byla s ním Terri v kontaktu a proto věděla, že Jeffrey musel v roce 2019 na dialýzu.

59letý Jeffrey na sociálních sítích zveřejnil nemilou novinku v naději, že sežene nového dárce. Když to viděla Terri, okamžitě zareagovala slovy: “Dám ti svoji.”

Jeffrey si samozřejmě zprvu myslel, že si dělá legraci, ale Terri ho ujistila, že to myslí vážně a že už delší dobu uvažuje o tom, že by darovala orgány. Šla na testy, aby si ověřila, zda je vhodnou kandidátkou a jako zázrakem byla. 3. března oba podstoupili úspěšnou operaci a za tři dny byli doma z nemocnice.

Zdroj: Terri Herrington/Facebook

Zprávy - další články

Doporučujeme