Ve Francii lidé uvízli na devět hodin na rozbité pouťové atrakci

1. ledna 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Reprofoto twitter / Marie Toumit

Více než devět hodin muselo osm lidí strávit nedobrovolně na rozbité pouťové atrakci ve městě Rennes na severozápadě Francie. Příchod nového roku tak tři dospělí a pět teenagerů oslavilo značně netradičně: ve výšce 52 metrů nad zemí a v očekávání záchrany ze strany hasičů, informovala v úterý agentura AFP.

Několik lidí si chtělo Silvestra zpestřit jízdou na pouťové atrakci, která se podobá velké vrtuli, na jejíchž koncích jsou sedačky. Zhruba kolem 20:00 SEČ se ale atrakce zasekla a to v okamžiku, kdy bylo jedno z ramen v nejvyšší poloze. Ve výšce pěti desítek metrů nad zemí tak uvízlo osm osob. Nejmladší z nich bylo 13 let.

Nejprve se provozovatelé pouťové atrakce s názvem BomberMaxxx pokoušeli dostat lidi z nepříjemné situace pomocí žebříku. Sedačky ale byly příliš vysoko. Nešťastníky tak nakonec museli vysvobodit hasiči, kteří se k nim spustili z vrtulníku. Zpátky na zem se ovšem všichni dostali až na Nový rok.

“Všichni byli v klidu, probíhalo to dobře, dokonce jsme mohli krásně pozorovat ohňostroj,” řekl serveru France Bleu jeden z uvízlých návštěvníků atrakce po vysvobození. Příchod roku 2020 ale prý hodlá oslavit doma v teple. Podle majitele atrakce Alexandra Thinela se nikdy před tím nic podobného nestalo.

Zprávy - další články

Doporučujeme