Ve Francii zemřel četník, jenž byl zraněn při teroristickém útoku

24. března 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Francie drží smutek v reakci na úmrtí mladého četníka, který utrpěl těžká zranění během pátečního teroristického útoku v supermarketu na jihu země

Čtyřiačtyřicetiletý Arnaud Beltrame se nechal vyměnit za ženu drženou jako rukojmí islamistickým radikálem. Při následně přestřelce byl ozbrojenec zabit, těžce zraněn byl ale i četník, který v noci skonal v nemocnici. V souvislosti s útokem policisté již v pátek zadrželi jednu ženu, v noci na dnešek se pak ve vazbě ocitl i sedmnáctiletý mladík, který byl přítelem útočníka.

O smrti Beltramea informoval ráno francouzský ministr vnitra Gérard Collomb. Počet obětí pátečního teroristického útoku tak podle francouzských médií vzrostl na čtyři, dalších 15 osob utrpělo zranění. “Podplukovník Arnaud Beltrame nás opustil. Zemřel za svou vlast. Francie nikdy nezapomene na jeho hrdinství, jeho statečnost, jeho oběť,” napsal na twitteru Collomb.

Beltramea krátce po výměně postřelil 25letý útočník Radouane Lakdim, kterého vzápětí poté zabilo zasahující komando protiteroristického útvaru rychlého nasazení. Četník utrpěl vážná zranění a bojoval o život v nemocnici. Lakdim, který se hlásil k extremistickému Islámskému státu, požadoval propuštění Salaha Abdeslama, jediného přeživšího podezřelého z atentátů v Paříži v listopadu 2015.

Zprávy - další články

Doporučujeme