Ve škole na Karvinsku vypínají dětem mobily. Budou následovat i další?

19. října 2016·Zprávy·Redakce

Na to, že si děti ve škole hrají s mobilními telefony, si stěžují mnozí učitelé po celém Česku. Málokde ale mají odvahu udělat tomu přítrž jako na Základní škole ve Stonavě na Karvinsku. Tam zakázali používání mobilů nejen při vyučování, ale také o přestávkách.

Žáci si zde musí telefon vypnout při příchodu do školy a znovu jej mohou zapnout až při odchodu domů. Škola zákaz používání mobilů konzultovala s rodiči. „Ze 132 odevzdaných dotazníků jsme ve 121 z nich dostali plnou podporu. Negativní reakci jsme nedostali žádnou,“ řekl serveru idnes.cz ředitel školy Zdeněk Lusk.

Kdo pravidla nerespektuje, zůstane po škole nebo dostane jiný kázeňský trest. Zatím to ale nebylo třeba použít. „Pokud se stane něco mimořádného, tak jsme domluveni s rodiči žáků prvního stupně, že budou volat na telefon třídní učitelky, která jej má neustále u sebe. U dětí na druhém stupni zase stačí zavolat sekretářce, která vzkaz hned vyřídí. A když potřebuje volat dítě domů, tak máme čísla na všechny rodiče našich žáků,“ přibližuje ředitel.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme