Ve Skotsku se s přívalovou povodní objevila i mořská panna

15. srpna 2021·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto: Shutterstock

Kdo by to byl řekl, že když se mořská panna konečně objeví, tak zrovna ve Skotsku ve městě Glasgow. Během přívalové povodně, kterou skotské území minulý víkend zasáhlo, bylo možné spatřit toto mýtické stvoření.

Ačkoliv jsme měli za to, že mořské panny jsou spíš dánskou záležitostí díky Hans Christian Andersenovi, jedna se objevila ve Skotsku ve městě Glasgow. Víkendové přívalové povodně tak nabídly nevšední podívanou. Mořskou pannu se podařilo vyfotografovat jistému Gavin Millerovi, který se svým úlovkem pochlubil na Twitteru.

Snímek se začal okamžitě šířit po sociálních sítích a přebralo ho i několik médií. Gavin se k panně neodvážil přiblížit a vyfotil ji pouze z okna svého bytu ve čtvrti Battlefield. Člověk nikdy neví, co od takového stvoření může čekat a obecně mořské panny nemají úplně dobrou pověst.

Miluju svoji čtvrť, dnes se na parkovišti rochnila ve vodě mořská panna. Doufám, že všichni, kterým povodně zkomplikovaly život, jsou v pořádku,” komentoval Gavin fotografii.


Mořskou pannou není však nikdo jiný než neznámá žena, která si nejspíš chtěla splnit svůj sen a stát se Arielou. Navlíkla se do kostýmu a v zatopené ulici zkoušela plavat.

BBC uvedlo, že přívalovým povodním ve Skotsku ještě není konec, a tak je otázkou, jaké další bizáry a tvory obyvatelé tohoto města ještě uvidí.

 

Koktejl - další články

Doporučujeme