Ve Spojených státech padl rekordní jackpot 1,6 miliardy dolarů

24. října 2018·Zprávy·Karolína Stránská

 V americké loterii Mega Millions padl jackpot s dosud nejvyšší výhrou 1,6 miliardy dolarů (36,2 miliardy Kč). Tiket se šesti šťastnými čísly, která byla vylosována v úterý večer, si zakoupil sázející v Jižní Karolíně. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na internetové stránky loterie ve státě Jižní Karolína. Výsledek ještě nebyl oficiálně potvrzen. Jasné zatím není ani to, zda se nepřihlásí i další výherci.

Jackpot se vyšplhal na zmíněnou astronomickou částku díky tomu, že od konce července se nikdo do vítězných šesti čísel nestrefil. V úterním slosování tak bylo ve hře 1,6 miliardy dolarů.

Zatím nejvyšší výhra v loterii z ledna 2016 činila podle amerických médií 1,586 miliardy dolarů, kterou si v sázkové hře Powerball rozdělili tři výherci.

Taženými čísly v úterním slosování loterie Mega Millions, která jednomu ze sázejících přinesla závratnou výhru, byla 5, 28, 62, 65, 70 a rovněž číslo 5, které padlo jako takzvané Megaball číslo.

Výherce celou výhru nedostane. Pokud si zvolí – jako většina vítězů – výplatu v hotovosti, odevzdá bernímu úřadu skoro polovinu částky. Pokud peníze uloží na účet, bude daňový odpočet o něco nižší. Příštích několik desetiletí pak bude dostávat pravidelnou rentu.

Účast ve hře sice vyjde pouze na dva dolary (asi 45 Kč), ale šance vyhrát jackpot v této loterii je jedna ku 302,5 milionu, upozorňují statistici.

V loterii je možné sázet ve 44 amerických státech, stejně jako ve Washingtonu a na Amerických Panenských ostrovech

Zprávy - další články

Doporučujeme