Vedro dává Čechům zabrat! Lidé kromě klimatizací nakupují ve velkém i bazény

29. června 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Ochlazovače vzduchu, mobilní i klasické klimatizace i vodní sprchy patří k heslům, které lidé v posledních dnech nejčastěji vyhledávají na internetovém srovnávači cen Heureka. Řada montážních firem je ale množstvím zakázek tak přetížena, že si zákazníci musejí počkat i několik týdnů. S příchodem veder se podle srovnávače zvedl zájem i o bazény a sudy na zavlažování. Například prodejce Mountfield zaznamenal v červnu u všech typů bazénů historicky rekordní prodeje.

S příchodem horkých letních dnů sledujeme na Heurece nárůst o více než 400 procent o různé druhy ochlazovačů vzduchu, mobilní klimatizace a ventilátory,” řekla ČTK obsahová manažerka Heureka Alexandra Čermáková. Od loňska se podle ní projevuje zejména trend mobilních, přenosných, klimatizací, které jsou menší, s nižším výkonem a jejich ceny se vejdou do pěti tisíc korun. Ventilátory se podle Čermákové nejčastěji kupují stolní nebo stojanové za cenu několik set korun.

Podle majitele firmy ABC Climatech Mariana Bohuslava si lidé na montáže klimatizací každoročně vzpomínají na poslední chvíli, až když je venku horko. “Volné termíny na instalace jsou nyní tři týdny i více než měsíc. Věřím ale tomu, že ostatní firmy mají i dva tři měsíce dopředu plné. My jsme totiž letos začali o trochu později,” uvedl.

Kromě klimatizací zákazníci na internetu v těchto dnech shánějí jako každý rokem i slunečníky, bazény a jejich příslušenství. “Letošní červnové tropické teploty doslova ‘ženou’ zákazníky k jejich nákupům ještě více. V Mountfieldu jsme v červnu zaznamenali historicky rekordní prodeje u všech jmenovaných kategorií,” říká tisková mluvčí Mountfieldu Kateřina Böhmová.

Roste podle ní i prodej bazénové chemie, bez které se v těchto horkých dnech majitelé bazénů prakticky neobejdou, včetně třeba plaveckých protiproudů, bazénových vysavačů, krycích plachet nebo teploměrů. Největší zájem v kategorii nadzemních bazénů je podle Böhmové o modely s rychlou instalací.

Ze zavlažovacích sudů si zákazníci podle Heureky nejčastěji vybírají velikosti v objemu 360 nebo 210 litrů. Nejrozšířenějším materiálem je plast, na trhu jsou dostupné také nerezové nebo měděné sudy.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme