Vegani přepadli stánek s masem, polili ho falešnou krví

7. května 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto BFM TV

Aktivisté odsuzující konzumaci živočišných výrobků a druhovou nadřazenost jistých zvířat, tzv. speciesismus, v neděli zaútočili na stánek s masem v tržnici na severu Paříže. Polili jej falešnou krví a vystavené zboží zničili, řekl televizi BFM TV prodavač. Muž podal trestní oznámení a policie zadržela dvě osoby.

Skupina “militantních veganů a antispeciesistů” údajně stánek v tržnici Saint-Quentin v desátém pařížském obvodu přepadla kolem půl páté odpoledne. “Připravoval jsem objednávku pro zákazníka a měl jsem skloněnou hlavu. Ucítil jsem, že mně někdo vylil na hlavu nějakou tekutinu. Ta tekutina byla červená. Zvedl jsem hlavu a bylo tam mezi 15 a 20 lidmi se slogany ‘svoboda pro zvířata’,” popsal událost řezník Steevens Kissouna.

Výtržníci poté před krytou tržnicí skandovali různá hesla a obchodníci nakonec objekt uzavřeli. Kissouna svůj stánek několik hodin uklízel, nakonec ale musel “zničené” zboží vyhodit. Útok jej prý mrzí o to víc, že je v areálu jediným prodavačem masa z “bio” chovů. “Opravdu se snažím o jiný obraz našeho odvětví a aby se zvířata měla dobře,” řekl.

Incident tohoto typu nezažil francouzský řezník poprvé. Loni se dokonce po sérii fyzických či slovních útoků federace řezníků obrátila na ministerstvo vnitra a žádala o policejní ochranu. Narůstající mediální podpora veganství podle nich ohrozila jejich bezpečnost.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme