VIDEO: Česká pohádka s otřesnou grafikou baví internet! Vyšla na 82 milionů

15. srpna 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Reprofoto Youtube / ANGELS PICTURES

Do českých kin se na podzim dostane nová česká pohádka Bubeník a princezna, která vznikla v koprodukci s filmaři z Velké Británie. Animovaný projekt, který vyšel na 82 milionů korun, však již teď sklízí vlnu kritiky. Podle mnohých jeho grafika neodpovídá investované částce a pohádka prý zaspala dobu o pěkných pár let. 

Nejprve se zdálo, že jde o velmi nadějný projekt. Česká pohádka z dílny loni v listopadu založené společnosti Angels Pictures vznikla za spolupráce s Velkou Británií a promítat se má nejen v kinech českých, ale i těch britských, amerických, australských, japonských, ruských, čínských a v řadě zemí Evropské Unie. 4 % vydělané částky v každé zemi přitom poputují na dobročinné účely.

Natočení pohádky vyšlo na 82 milionů korun a dabování postaviček se ujala nejzvučnější jména české scény. Postavu krále například namluvil sám Karel Gott, roli loupežníka přivedl k životu Jakub Kohák, písně nazpívala Tonya Graves a ve filmu zazní i hlas Jiřiny Bohdalové.

S příchodem prvního traileru se ovšem emoce kolem filmu dramaticky změnily. Animovaný projekt teď na českém internetu sklízí posměch ze všech stran. Lidé kritizují, že grafika filmu působí jako z doby před 20 lety, mnozí ji také přirovnávají k hodně staré počítačové hře.

Mezi zmatenými lidmi se hojně objevují teorie, že šlo zřejmě o tunel na peníze, protože výsledná částka prý na filmu není nikde vidět. Někteří dokonce věří, že jde o další z řady vtípků proslulého Kazmy, který má za cíl jen nachytat co nejvíce naivních diváků.

“Nechceme splynout s davem, proto náš trailer je jiný než bývají. Rozhodně chceme upoutat a věříme v úspěch. Trailer tak dává nahlédnout pod pokličku filmu a naznačuje na co se diváci můžou do kina těšit. Čeká vás zábava, napětí, akce, triky, kouzla, humor a v neposlední řadě nebude chybět dobro ani zlo, ale ani láska, více neprozradím” citoval producenta filmu Petra Brycha server Tojesenzace.cz.

Zprávy - další články

Doporučujeme