VIDEO: Společnost Huawei si v Číně postavila vlastní Český Krumlov. Napodobuje i další města

21. ledna 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Shutterstock

Čínská společnost Huawei se rozhodla pro skutečně impozantní firemní kampus. V jihočínském městě Tung-kuan totiž pro její zaměstnance vyrostla kopie Českého Krumlova. Vedle něj najdeme i komplexy budov inspirované Paříží, Veronou nebo Budapeští. Jednotlivé čtvrti navíc spojuje elegantní vláček v evropském stylu. 

U velkých technologických společností je zvykem, že obvykle vsázejí spíš na mohutné futuristické komplexy v jednolitém stylu. Vedení firmy Huawei se však rozhodlo jít zcela odlišným směrem a inspirovalo se místo toho v minulosti. Okopírovalo totiž slavná Evropská historická města.

Rozsáhlý kampus je tvořený 12 částmi. Každá čtvrť je nápodobou jiného významné oblasti v Evropě a je proto postavena v jiném duchu. Najdeme tu Paříž, Brusel, Budapešť, Veronu nebo právě Český Krumlov. Městečkem navíc protéká řeka, kterou zdobí například nápodoba maďarského Mostu Svobody.

25 tisíc zaměstnanců, kteří se budou v ulicích evropských měst pohybovat, se však nemusí bát, že by se v rozsáhlém kampusu nedostali včas na druhou stranu. Funkci městské hromadné dopravy zde zastává elegantní vláček, podobný těm, jaké najdeme ve Švýcarsku.

Prohlédněte si komplex na videu:

Snímky čínského komplexu a pro porovnání i skutečného Českého Krumlova najdete v galerii. 

Zprávy - další články

Doporučujeme