VIDEO: Je Země placatá? Muž to chtěl zjistit ve vlastní raketě

29. března 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Zdroj: Reprofoto (YouTube)

61letý řidič limuzíny Mike Hughes je přesvědčený, že je Země placatá nebo má tvar létajícího talíře. Svou domněnku si chtěl potvrdit tím, že se nechal vystřelit do výšky ve vlastní parní raketě, kterou sestrojil.

Lidem jako Mike Hughes, kteří věří teorii o ploché Zemi, se říká “Flat Earthers”. Jen málokdo z nich by však udělal pro své přesvědčení stejnou věc jako řidič limuzíny. Hughes si ve své garáži vyráběl vlastní raketu, která by jej měla vynést do takové výšky, aby poznal, zda se povrch planety zakřivuje. “Jestli věřím, zda má Země tvar létajícího talíře nebo je plochá? Ano, ale nemohu to dokázat, proto se chci dostat 100 km nad povrch, aby tuto záležitost jednou pro vždy uzavřel,” uvedl Hughes pro americkou tiskovou agenturu AP.

Jeden z jeho příznivců mu pronajal pozemek v Mohavské poušti, kde mohl uskutečnit svůj krátký výlet do oblak. Parní raketa s názvem “Výzkum ploché Země” odstartovala minulou sobotu v 15 hodin místního času. Hughes vyletěl do výšky 572 metrů, poté se mu otevřel padák. Podle jeho přítele dosáhl rychlosti až 564 km/h.

Těsně před přistáním ještě otevřel záložní padák, protože padal k zemi až moc rychle. Dole na zemi byl nadšený průzkumník celý potlučený. “Jsem rád, že jsem to dokázal? Asi ano. Budu to cítit zítra ráno až nebudu schopen vylézt z postele,” uvedl Hughes pro AP. Jeho start a dopad můžete vidět na videu.

Zprávy - další články

Doporučujeme