VIDEO: Když se světový útočník trápí po celý turnaj. To nevymyslíte

16. července 2018·Zábava·Lukáš Vaněk

Zdroj: Shutterstock.com, Twitter

Novopečený mistr světa ve fotbale Olivier Giroud, který navzdory tomu, že hraje na hrotu francouzského útoku, nedal na turnaji v Rusku ani gól, si zkusil napravit reputaci alespoň po závěrečném hvizdu nedělního finále. Ve chvíli, kdy se francouzští hráči sbíhali po vítězství 4:2 nad Chorvatskem na trávníku moskevského stadionu Lužniki k oslavám, pokusila se francouzská devítka poslat míč alespoň do opuštěné chorvatské brány. Ale ani tentokrát Giroud neuspěl. Jeho nezdařený pokus se nicméně ihned začal šířit po sociálních sítích.

Zábavná sekvence po finále dokresluje, jakou měl Giroud gólovou smůlu… Zase to bylo vedle,” píše na webu deník Le Figaro. Na ruských stadionech podle něj tento útočník londýnské Chelsea vystřelil celkem třináctkrát, ale pokaždé vyšel naprázdno. Ve finále dokonce Giroud neohrozil chorvatskou branku ani jednou.

Francouzský trenér Didier Deschamps mu nicméně důvěřoval po celý turnaj. Z lavičky náhradníků jej poslal na hřiště jen při úvodním zápasu s Austrálií, ale od druhého utkání ve skupině až po finále už byl Giroud v základní sestavě. Kouč “Modrých” tvrdil, že navzdory gólové smůle je Giroud pro tým nesmírně důležitý.

Girouda, který navzdory všemu zůstal v očích Didiera Deschampse jedním z pilířů, pronásledovala černá kočka až do konce mistrovství,” poznamenává Le Figaro. Poslední pokus do prázdné brány, jejíž chorvatský strážce Subašič už ležel zklamán a znaven na zemi, vystřelil Giroud zhruba ze třicetimetrové vzdálenosti. Míč se ale odrazil jen od tyče. “Když to nejde, tak to nejde,” dodává Le Figaro.

Zábava - další články

Doporučujeme