VIDEO: Muž měl na ulici týrat psa, žena ho před ním schovala v kadeřnictví. Agresor se pak dobýval dlažební kostkou

29. března 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Policisté z místního oddělení Vinohrady prováděli ve středu dopoledne dopravně bezpečnostní akci na Vinohradské třídě, když zaslechli ve vysílačce tísňové volání.

Podle oznámení měl na rohu s Balbínovou ulicí muž s dlažební kostkou v ruce pronásledovat ženu a křičet, že ji zabije. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že je tam agresor, který se snaží rozbitou výlohou dostat do kadeřnictví. V tom mu policisté zabránili a zadrželi ho za pomoci donucovacích prostředků.

Při prošetřování celé události zjistili, že tam došlo ke konfliktu mezi oznamovatelkou a zmíněným mužem, který měl na ulici týrat psa. Oznamovatelka proto psa schovala do kadeřnictví a muž se tam začal dobývat.

Zadržený devětadvacetiletý muž následně skončil na policejním oddělení pro podezření ze spáchání trestných činů nebezpečné vyhrožování a výtržnictví, za což mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. V tuto chvíli nelze vyloučit, že bude podán podnět na jeho vzetí do vazby. Nyní je muž umístěný v policejní cele.

Pes Áres byl prohlédnutý na veterinární klinice, je v pořádku, není nijak zraněný a nenese známky týrání. V tuto chvíli se o něj starají policisté na místním oddělení Vinohrady a o jeho dalším osudu bude rozhodnuto v následujících hodinách podle vývoje přípravného trestního řízení.

Zdroj: Policie ČR

 

Zprávy - další články

Doporučujeme