FOTO: Reklama na hračky vyvolala kritiku. Je prý sexistická

2. srpna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Francouzský maloobchodní řetězec Carrefour vyvolal vlnu kritiky svou reklamní kampaní v Argentině. Plakáty, jimiž propagoval hračky pro děti, odsoudili někteří na sociálních sítích jako machistické. Argentinské zastoupení Carrefouru se za plakáty posléze omluvilo s tím, že šlo o “chybu”, a z prodejen je stáhlo. Informoval o tom argentinský deník La Nación.

Pobouření vyvolala u některých reklama, která vedle sebe zobrazila chlapečka s motorkářskou helmou a autem a holčičku s růžovou kuchyňkou. Nad chlapcem byl navíc nápis “Šampion” a nad dívkou stálo “Kuchařka”.

Reklamu před místním Dnem dětí, který tam letos připadá na 19. srpna, označili mnozí za genderově nevyváženou. “Podle Carrefouru ženy v ničem nevyhrávají..jen mohou vařit pro šampiona. Zdá se mi to urážející a málo inteligentní,” napsala například v reakci jedna z žen na twitteru. Reklamu ale kritizovali i muži, někteří ji na twitteru označili za “ostudnou”.

Společnost se za reklamní plakáty omluvila a z prodejen je stáhla. “Omlouváme se za kampaň, která je v některých našich prodejnách. Šlo o chybu a v žádném případě nevyjadřovala filozofii naší firmy. Plakáty už z obchodů stahujeme,” napsala v úterý na twitteru společnost Carrefour Argentina.

Zprávy - další články

Doporučujeme