VIDEO: Učitel napadl žáky na speciální základní škole! Případem se zabývá policie

3. dubna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: https://gfycat.com/sneakyadorablehalicore

Na zlíchovské Základní škole pro žáky se specifickými poruchami chování došlo k incidentu, kdy učitel fyzicky napadl žáky sedmé třídy. Případem, o němž informoval server iDNES.cz, se nyní zabývá policie. Učitel obvinění odmítá.

Na základní škole v pražském Zlíchově, kam mohou rodiče přihlásit děti například s ADHD, s emočními problémy a obtížemi v chování nebo s rysy autismu, mělo dojít k fyzickému napadení žáků učitelem, který dle záběrů očividně chování dětí nezvládá. Při používání hrubé síly ještě přitom žákům říkal, že jsou “malí parchanti”.

Serveru iDNES.cz se podařilo získat dvě nahrávky od žáků, na kterých jde vidět, jak učitel fyzicky napadá dva studenty. Ze záznamu však není patrné, co pedagoga k tomuto chování vedlo. Michal, jak se jmenuje žák sedmé třídy, jenž pořídil první video, serveru potvrdil, že učitele vyprovokovala drobnost. “Spolužák zakopl a vylil pití na zem. A podruhé to bylo kvůli tomu, že kamarád v hodině hodil z lavice papírek do koše a netrefil se,” uvedl žák.

Podle učitele to však bylo jinak, i když incident připouští. “Jeden žák mě napadl, tak jsem samozřejmě musel zakročit, aby neublížil ostatním. Není to tak, že bych ho bil, ale pouze jsem ho musel zpacifikovat, aby neútočil dál,” hájil své chování v rozhovoru pro server.

Ředitelka školy potvrdila, že byla podat vysvětlení na policii. Zároveň však dodala, že do vyřešení případu se k incidentu nebude vyjadřovat.

Zprávy - další články

Doporučujeme