VIDEO: Zdrogovaného řidiče stíhala policie. Vytáhli na něj zbraně

18. dubna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Honičku téměř jako z filmu zažili brněnští policisté. V autě jim ujížděl zdrogovaný muž, kterého dostihli až na křižovatce, kde zběsilou jízdou zapříčinil pád motorkáře. Policisté na prchajícího museli vytáhnout služební zbraně. Zjistili, že pronásledovaný nikdy nevlastnil řidičský průkaz, přesto má několik zákazů řízení. Na webu policie to uvedla mluvčí Andrea Cejnková.

Komárovští policisté na hlídce zahlédli v ulici Zvonařka řidiče vozu Škoda Octavia, který podle nich na první pohled vykazoval známky ovlivnění návykovou látkou. Hlídka se rozhodla řidiče zkontrolovat. “Muž ovšem zareagoval sešlápnutím pedálu a začal ujíždět, přičemž prudce odbočil do ulice Spěšné a narazil do protijedoucího vozidla,” uvedla mluvčí.

Dál pokračoval v jízdě až do křižovatky ulic Masná a Kalová. Tam nedal přednost motorkáři, jenž musel prudce brzdit a i s motocyklem spadl. “V uvedeném místě již řidič zůstal stát a policisté ho za užití hrozby střelnou zbraní vytáhli z auta ven,” doplnila mluvčí.

Šlo o jednatřicetiletého muže, který nikdy nevlastnil řidičské oprávnění a i přesto má už několik platných zákazů řízení. Muž měl pozitivní orientační test na drogy. Skončil v policejní cele, případem se budou zabývat kriminalisté.

Zprávy - další články

Doporučujeme