Vláda posoudí návrh manželství pro lidi stejného pohlaví

22. června 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

 Vláda v demisi v pátek posoudí návrh skupiny poslanců, podle kterého by manželství mohli uzavírat i lidé stejného pohlaví. Měli by mít v manželství stejná práva a povinnosti, jako mají v manželství žena a muž. Registrované partnerství, do něhož mohou homosexuálové vstupovat nyní, by jako institut zaniklo. Ministři proberou také zavedení jednoduššího režimu pro přijímání pracovníků ze Srbska.

Kabinet se dále vrátí k poslaneckým iniciativám, které nestihl projednat na pravidelné schůzi v úterý. Nepodpoří zřejmě návrh na zvýšení hranice pro odvod zdravotního a sociálního pojištění z odměn z dohod o provedení práce, mimo jiné kvůli dopadům změny na státní rozpočet a na systém zdravotního pojištění.

Ministři se vysloví také k návrhu na uzákonění kontrol zraku motoristů při výměně řidičského průkazu a k uzákonění zákazu reklamy na finanční půjčky.

Kabinet bez důvěry, jehož mandát by mohl spět s finálními jednáními o menšinové vládě ANO a ČSSD s podporou komunistů do finále, se bude věnovat také koordinaci příprav na předsednictví ČR v Radě Evropské unie v roce 2022. Probere také změny na úřednických místech pod státní službou k polovině roku.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme