Vondráček pro Frekvenci 1: V životě by mě nenapadlo, že návštěva u prezidenta nebyla schválená lékařem! Vedení nemocnice jsem se omluvil

15. října 2021·Zprávy·Luboš Procházka

Předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) reagoval v aktuálním rozhovoru pro Frekvenci 1 na dění po jeho návštěvě prezidenta Miloše Zemana v nemocnici. Poslechněte si záznam rozhovoru, který s Vondráčkem natočila kolegyně Anna Kociánová. Následuje ale vyjádření policie k Vondráčkovým slovům.

Čtvrteční návštěva končícího předsedy sněmovny Radka Vondráčka (ANO) u prezidenta Miloše Zemana, se stala hlavním tématem všech zpravodajských relací. Policie České republiky proto dnes ráno napsala na Twitter, že vyhoví požadavku nemocnice, a od dnešního dopoledne není ze strany ochránců umožněn přímý kontakt prezidenta republiky s žádnou osobou, která předem neobdržela souhlas ošetřujícího lékaře. Vondráčkovou návštěvu kritizoval také jeho stranický šéf Andrej Babiš (ANO), který podle svých slov o návštěvě nevěděl a nevnímá ji dobře. Další otazníky se pak točím kolem toho, kdo podepsal dokument o svolání nové Poslanecké sněmovny na 8. listopadu. I tím se bude v příštích dnech zabývat Policie. Jak návštěva v Ústřední vojenské nemocnici vypadala i na to, kdo dokument podepsal odpověděl předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček v rozhovoru s Annou Kociánovou.

 

Policie krátce po prohlášení Radka Vondráčka popřela, že předsedu Sněmovny doprovodila do nemocničního pokoje prezidenta Miloše Zemana. Prezidenta navštívil v doprovodu kancléře Vratislava Mynáře, který byl v té době už na místě:

Poslechněte si prohlášení mluvčí policie Kateřiny Rendlové

Tématu bude věnovaný v pátek i Pressklub Frekvence 1. Jeho hostem bude od 18 hodin premiér Andrej Babiš.

Zprávy - další články

Doporučujeme