Voříškov je místo, kde se z problémových opuštěných psů stávají šťastní mazlíčci

29. září 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Den zvířat je sbírka, která se věnuje podpoře nejen psích a kočičích útulků, ale také zařízení pro týraná hospodářská a jiná zvířata. Jedním z podporovaných spolků je miniazyl Voříšek, který se specializuje na péči o problémové pejsky. Díky jejich výcviku jsou pak schopni najít nový a šťastný domov. S informacemi přišel webový portál Novinky.cz.

“Začali jsme jako dočasná péče pro problémové pejsky z velkých útulků, se kterými jsme chtěli pracovat, aby měli větší šanci najít nový domov. Trochu se to zvrhlo a teď už místo dvou kotců na dočasnou péči jich máme asi devatenáct,” sdělila Novinkám předsedkyně spolku Anežka Jedličková.

Primárně se sice specializují na agresivní a problémové psy, kteří například někoho pokousali. Mimo to však mají ve své dočasné péči také kočky, kozy, emu, slepice z velkochovů, jedno prasátko a dokonce na pozemku chovají i deset koní.

Pomoci můžete i vy

“Nejdéle jsme tu měli problémového pejska čtyři roky. Ale třeba minulý týden se povedlo najít domov pěti pejskům,” uvedla Jedličková s tím, že kromě adopce mohou lidé pomoci i s venčením. Ovšem způsobů jak pomoci je mnoho. Například jakákoliv manuální práce, materiální pomoc, nebo třeba jen pomoc se sociálními sítěmi.

Oni sami si začali finančně vypomáhat tak, že od letoška zřídili psí hotel, kam můžete své mazlíčky dát po dobu vaší dovolené. O vaše miláčky bude skvěle postaráno a pomůžete tím Voříškovu získat alespoň nějaké peníze. Samozřejmě také můžete přispět na sbírku Den zvířat a to přímo ZDE. Konkrétně na podporu Voříškova můžete zasílat peníze ZDE.

Zprávy - další články

Doporučujeme