Vrtulník se srdcem k transplantaci havaroval. Když orgán zachránili z trosek, lékař s ním upadl

10. listopadu 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: reprofoto FOX 5 TV

Jak se říká, ty nejneuvěřitelnější příběhy mnohdy píše sám život. Když vrtulník se srdcem určeným k transplantaci na střeše nemocnice v Los Angeles havaroval, orgán se naštěstí z trosek podařilo zachránit. Lékař, který ho nesl z místa neštěstí, ovšem na střeše plné úlomků a různých tekutin uklouzl a se srdcem spadl na zem. Všechno naštěstí dobře dopadlo a i navzdory dramatu proběhla transplantace úspěšně. 

Pořádné drama zažili v pátek v nemocnici Keck Hospital na východě Los Angeles. Vrtulník, který měl doručit srdce určené k transplantaci z nemocnice Sharp Grossmont Hospital v kalifornské La Mesa, měl totiž při přistávání děsivou nehodu a skončil obrácený na boku. Celý stroj byl značně poškozen a pilot utrpěl zranění, v ohrožení ovšem bylo i srdce.

Když se orgán z trosek vrtulníku podařilo zachránit, nebylo ovšem ještě zdaleka vyhráno. Lékař, který srdce se svých rukách odnášel z místa havárie na sál, totiž na střeše nemocnice plné trosek velmi nešťastně uklouzl a i se srdcem spadl na zem. Všechno zachytila řada přítomných kamer, která mapovala místo neštěstí.

Naštěstí všechno dobře dopadlo a srdce od vhodného dárce se přece jen dostalo k pacientovi. “V současné chvíli je orgán bezpečně transplantován,” stojí v oficiálním prohlášení nemocnice, které bylo zveřejněno krátce po nehodě.

 

Co na to Jan Kraus?

Zprávy - další články

Doporučujeme