VÝZKUM: Jsou Češi opravdu popelnice Evropy? Jak dopadlo jídlo v testech

1. srpna 2016·Zprávy·Redakce

V mnoha ohledech jsme vyspělejší země Evropy dohnali. Ale stále bojujeme s kvalitou potravin. Potvrdil to i nový výzkum časopisu dTest.

Výzkum sledoval 27 výrobků od velkých společností i vlastních značek řetězců u nás, v Rakousku a Německu. 

U nich dTest porovnal složení na etiketách a provedl slepý chuťový test. 

Nejčastěji vykazovaly české výrobky nižší kvalitu při porovnání stejných výrobků dvou obchodních řetězců, které jsou pro každý trh vyráběné jinými společnostmi. 

Dobře dopadla česká majonéza Clever. Oproti rakouské obsahuje více tuku a vaječných žloutků.

To ale  nelze říct o toustové šunce, která v Rakousku obsahuje 91% masa, ale v Česku je to jen 71% plus různá zahušťovadla. 

Zajímavé je, že testujícím osobám chutnala víc ta česká varianta. Podobné to bylo i s párky. Německé obsahovaly víc masa, ale české ve slepém testu chutnaly testujícím víc. Byly “šťavnatější”. 

Možná hraje roli i to, že za ta léta jsme si na méně kvalitní potraviny prostě zvykli!

VÝZKUM: 20 věcí, které vás udělají OPRAVDU šťastnými

Co prozradí barva očí o našich vlastnostech? Oříšková znamená závislost

Zprávy - další články

Doporučujeme