Williamsová jako bojovnice proti sexismu? Kdepak! Tohle VIDEO svědčí o opaku

26. září 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (YouTube)

Americká tenistka Serena Williamsová se po prohraném finále US Upen dušovala, že bude hájit práva žen. Během památného zápasu jí totiž rozhodčí potrestal za hrubé chování odebráním jedné hry. Podle tenistky to bylo sexistické, protože k muži by si to nedovolil. Jak se ale ukázalo, tak Williamsová je bojovnicí proti sexismu jen naoko.

Finále tenisového US Open si budou diváci pamatovat ještě hodně dlouho. Williamsová v něm ztratila nervy a mrskla raketou na zem takovou silou, že ji rozbila. Posléze přišla k hlavnímu sudímu, který ji upozorňoval na nevhodné chování. Tenistka jej ale neposlouchala a dočkala se nevídaného, byť oprávněného trestu – ztráty hry ve prospěch soupeřky.

Williamsová označila sudího za zloděje a dušovala se, že jako matka dítěte nemůže být označována za podvodnici. Kauza pokračovala i za několik dní, kdy ji karikaturista Mark Knight z australského deníku The Herald Sun nakreslil jako běsnící osobu, která šlape na svou raketu, zatímco rozhodčí domlouvá její soupeřce, zda by ji nemohla nechat vyhrát.

Karikaturista byl nařčen ze sexismu a rasismu i od samotné Williamsové a jejího muže. Deník se však za svého přispěvatele postavil.

Jsem tady proto, abych se rvala za ženská práva v tenisu. A budu to dělat dál. Budu bojovat za to, aby se na obě pohlaví pohlíželo stejně,” uvedla po zmíněném zápase Williamsová, která tehdy byla verdiktem rozhodčího zdrcena.

O dva týdny později se ale ukázalo, že svá slova o sexismu tenistka zřejmě nemyslela vážně. Ani ne o čtrnáct dní později byla totiž při účinkování v televizním pořadu Lip Sync Battle oblečená to černého těsného body, ve kterém ji byly vidět prakticky její celé zadní partie, kterými kroutila před mužem sedícím v křesle. Před mužským účinkujícím předvedla několik svůdných póz, což je od bojovnice proti sexismu přinejmenším zvláštní. Co myslíte vy?

Zprávy - další články

Doporučujeme