Z hradecké nemocnice utekl muž jen v pyžamu, ukradl auto i s řidičkou a utíkal před policií

24. června 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Týdeník policie

V sobotu odpoledne musela hradecká policie řešit poměrně bizarní případ. Z tamní nemocnice uprchl pacient jen v pyžamu a bačkorách, který se na útěku zmocnil auta, jež zastavilo na přechodu pro chodce. Jeho řidičku vytlačil na sedadlo spolujezdce a rozjel se směrem na Pardubice. Během honičky s policí poté pečlivě dodržovat jízdní předpisy. 

V sobotu krátce před 17. hodinou utekl z hradecké nemocnice pacient jen v pyžamu a bačkorách. O pár minut později se muž zmocnil auta značky Škoda Citigo, které zastavilo u přechodu pro chodce. Ženu, která vůz řídila, se muž nejprve pokoušel z auta vyvléct, to se mu však nepodařilo, tak ji vystrčil na sedadlo spolujezdce a s autem se rozjel směrem na Pardubice.

Na Rašínově třídě řidičku vysadil z auta. Ta neutrpěla žádná zranění. Po Škodě Citigo se okamžitě rozjelo pátrání, do kterého se zapojil i vrtulník.

Po půl hodině se policii ozvali majitelé rodinného domku ve Lhotě pod Libčany, z jehož zahrady někdo ukradl oblečení. Po dalších pár minutách následoval telefonát z čerpací stanice na Nechanicku, ze které ujel po natankování neznámý řidič bez toho, aby zaplatil. Jak policie posléze zjistila, všechny prohřešky měl na svědomí stejný pachatel.

“Okolo 18. hodiny policisté z obvodního oddělení Hořice zahlédli podezřelé vozidlo vyjíždějící od obce Stračov. Po silnici I/35 směrem na Hradec Králové se za ním vydali. Pomocí výstražného zařízení ho vyzývali k zastavení. Řidič však výzev nedbal a pokračoval v jízdě, kdy dodržoval rychlost jak v obci, tak i mimo obec. Až u obce Rozběřice se jim ho pomocí zátarasu podařilo zastavit,” uvedla tisková mluvčí policie Iva Kormošová na oficiálním policejním zpravodajském webu.

Čtyřiačtyřicetiletý muž byl posléze předán do péče lékařů. Je nyní podezřelý z loupeže, za kterou mu v případě odsouzení hrozí 2 až 10 let za mřížemi. Ukradený vůz se ke své šestatřicetileté majitelce vrátil bez poškození.

Zprávy - další články

Doporučujeme