Z objednání vraždy Kuciaka byla obviněna zadržená žena

30. září 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Na Slovensku byl zavražděn investigativní reportér Ján Kuciak, který pracoval pro online zpravodajský portál Aktuality.sk. Kuciak se stal obětí vraždy spolu se svou partnerkou ve svém bydlišti. Nejpravděpodobnějším motivem vraždy byla podle policie jeho investigativní novinářská práce.

Slovenská policie obvinila ženu zadrženou v případu zastřelení novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky, že si dvojnásobnou vraždu objednala. Napsal to list Denník N. Podle něj ale obviněná nemusí stát na vrcholu celého gangu a jako zprostředkovatelku ji zřejmě využil hlavní zadavatel vraždy.

Žena, kterou je podle médií Alena Zsuzsová z jihoslovenského Komárna, je jednou ze čtyř obviněných v kauze Kuciakovy vraždy. Zsuzsová měla být tlumočnicí podnikatele Mariana Kočnera, jak informovala televize Markíza s odvoláním na dva policejní zdroje. Policie ji zadržela v pátek, tedy o den později než další tři muže z jižního Slovenska, kteří pak byli obviněni z vraždy a z dalších deliktů. Prokurátor navrhl soudu, aby na všechny obviněné uvalil vazbu.

Právní zástupce Kuciakovy rodiny Daniel Lipšic v dnešní diskusní relaci televize Markíza řekl, že Zsuzsová byla spíše zprostředkovatelem vraždy a že vrah hlavního zadavatele činu možná vůbec neznal.

Podle Markízy se Zsuzsová dobře zná s kontroverzním podnikatelem Marianem Kočnerem, který je ve vazbě v jiném případu a o kterém Kuciak rovněž psal. Kočner loni Kuciakovi v telefonickém rozhovoru řekl, že se o něj a o jeho rodinu bude zajímat a že zveřejní jejich případné přešlapy.

Zprávy - další články

Doporučujeme