Za zraněnou Češkou v Hurgadě míří čeští lékaři! Posoudí její zdravotní stav

25. července 2017·Zprávy·Redakce

Do Káhiry dnes přiletí tým českých lékařů, kteří posoudí, kdy bude možné přepravit Češku zraněnou při útoku na turisty v Hurgadě do České republiky, uvedlo ministerstvo zahraničí. Mluvčí kbelského letiště Zuzana Špačková ČTK řekla, že na cestu je připraven vojenský speciál pro převoz zraněných.

“Další informace k tomuto případu budou k dispozici pravděpodobně dnes v odpoledních hodinách, kdy do Káhiry přiletí český lékařský tým, aby na místě posoudil, kdy bude možné českou občanku převézt zpět do ČR,” uvedlo dnes k případu zraněné české turistky ministerstvo zahraničí.

“Je připraven Airbus A319 ve verzi Medevac,” uvedla Špačková. Tento letoun se používá pro převoz nemocných a zraněných.

V pondělí odpoledne Černínský palác informoval o tom, že zdravotní stav ženy, která leží v nemocnici v Káhiře, se prudce zhoršil. Ještě v pondělí ráno přitom byla podle ministerstva žena v dobrém stavu.

S ohledem na žádost rodiny ministerstvo nezveřejňuje bližší informace o stavu zraněné. V nemocnici v Káhiře je podle české diplomacie její rodina i zástupci českého velvyslanectví v Egyptě.

Šestatřicetiletá Češka byla zraněna 14. července v Hurgadě, kde mladý Egypťan zaútočil nožem na turisty na pláži. Dvě německé turistky zabil a další turistky zranil, mezi nimi ženu z Česka, kterou zasáhl do nohy a do zad.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme