Zabaveno ANO-FERTEM: Milion chvilek protestuje proti Babišovi

28. září 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

Milion chvilek (Foto ČTK)

Od pondělního rána se můžete setkat s exekučními páskami, kterými jsou omotané některé veřejné objekty v desítkách českých měst. Na páskách je nápis "ZABAVENO ANO-FERTEM". Spolek Milion chvilek tak chce poukázat na prorůstání konglomerátu ANO/Agrofert naším státem. Informaci přinesl Aktuálně.cz.

Na pondělní ráno si spolek Milion chvilek připravil ve spoustě velkých měst po celé České republice happening s názvem ZABAVENO ANO-FERTEM. Jejich záměr je jasný. Chtějí tím poukázat na prorůstání konglomerátu Agrofert naším státem, které by se podle něj mohlo stupňovat, pokud by volby opět vyhrálo ANO.

Jde o nenásilný politický protest, kterým poukazuje na toxické podmanění si státu koncernem Agrofert. Prsty Andreje Babiše sahají daleko už nyní. A pokud dál zůstane v čele našeho státu, nebude to stejně strašné jako teď. Bude to mnohem horší. Ale ještě máme šanci to zastavit,” uvedla mluvčí Milionu chvilek Hana Strašáková pro server Aktuálně.cz.

Tyto pásky se objevily na frekventovaných místech, jako jsou přestupní stanice metra a ani na Václavském náměstí nesmí chybět. Dobrovolníci tak obehnali páskami sochu svatého Václava. “Nenasytnost premiéra Babiše a jeho ANO-FERTU pohltila v podstatě každý kout této země, který má sloužit občanům. A právě to mají pásky symbolizovat,” uvedl místopředseda Milionu chvilek Jiří-Jakub Zévl.

 

 

 

 

 

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme