Zachránil kocoura pár sekund před smrtí! Teď si hoví na ministerstvu

29. prosince 2020·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Zachráněný kocour (Reprofoto: YouTube)

Ruský pracovník třídirny odpadu zachránil z pásu kocoura pár sekund před smrtí. Netušil ale, že za tento hrdinský čin bude oceněn čestným titulem a povalováním se v křesle vládní činitelky. Bohužel v tom křesle se neválí pracovník, ale zachráněný kocour. Po uveřejnění příběhu kocourek našel domov právě na ministerstvu životního prostředí. Informovaly o tom Novinky.cz.

Kocoura nalezl na třídícím páse pracovník Michail Tukaš, který kontroloval smetí. “Stalo se to náhodou. Musíme prohledávat všechny tašky, jestli v nich není kov. Ten sbíráme,” uvedl podle Novinky.cz Tukaš. V tašce se místo kovu nacházel černobílý kocour.

Tukaš byl sice vyznamenán za záchranu zvířete místními úřady. Ale po zveřejnění záběrů se v Rusku stal celebritou místo zachránce kocour. “Bereme si ho na úřad, už pro něj máme vyčleněné místo. Bude si žít na svém ministerstvu a my, zaměstnanci úřadu, za něj budeme zodpovědní, ” uvedla pro média ministryně životního prostředí Gulnara Rachmatulinová.

Ministerstvo záhy zveřejnilo snímky, jak se kocourek ve svém novém domově zabydlel a jak si hoví v ministerském křesle. Také je vyhlášena soutěž, kde lidé vyberou kocourkovi jméno.

Zprávy - další články

Doporučujeme