Žádné přeplněné čluny, pašeráci dostávají migranty do Evropy i na luxusních jachtách!

8. září 2016·Zprávy·Redakce

Rozrůstá se nový fenomén luxusního pašování lidí. Gangy pašeráků najímají Ukrajince jako kapitány jachet, kteří pak převážejí movitější migranty do Evropy. Italská policie nedávno dva takové Ukrajince podezřelé z pašování lidí zadržela.

Policie oba muže ve věku 21 a 25 zatkla v úterý, když je přistihla, jak se snažili dostat na plachetnici ilegálně do Itálie 50 Pákistánců. Italská policie od loňska zadržela nejméně 65 osob ukrajinského původu podezřelých z pašování lidí. Ukrajinci zatčení v úterý řídili člun pod tureckou vlajkou a podle policistů vypluli z Turecka.

Itálie je jednou z bran do Evropy v nejhorší migrační krizi od druhé světové války. Podle statistik ministerstva vnitra se od začátku roku dostalo na italské břehy více než 93.000 běženců. Většina těchto migrantů se plaví ze severu Afriky na přeplněných vratkých člunech, které se často převrátí nebo potopí. 

V posledních letech však zločinecké bandy také nabízejí “luxusní cestu” plavidly schopnými bezpečné plavby po moři, jejichž kapitány jsou kvalifikovaní námořníci, a to za cenu 6000 až 8000 dolarů za osobu. To je zhruba čtyřnásobek průměrné ceny za “normální převoz”.

Ve Středozemím moři se podle OSN utopilo v týdnu přes 700 lidí

Ivan Kraus: Největší problém migrantů je kvalita vzdělání, které mají!

Prezident Zeman: Před uprchlíky nás bude muset chránit armáda!

 

Zprávy - další články

Doporučujeme