Záhadný monolit je poprvé i v Česku. Vyrostl v Otrokovicích u Zlína

14. prosince 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Jeden ze záhadných monolitů se objevil v Otrokovicích. Foto: Blesk

Záhadné monolity se po světě objevují již od půlky listopadu. Nikdo netuší odkud se berou, ani proč po chvíli zase záhadně mizí. Pokaždé, když někde zčistajasna vyrostou, stane se z nich vyhledávaná turistická atrakce. Jeden takový podivný předmět se v noci na sobotu poprvé objevil i v České republice. Informaci přinesl deník Blesk.

Milovníci záhad po celém světě napjatě sledují kauzu kolem podivných monolitů, které se zčistajasna objevují na nejrůznějších místech po světě. Není k nim připojena žádná zpráva, neexistují žádní svědci, kteří by někoho viděli je umisťovat, a žádný umělec ani organizace se k nim nehlásí. Není proto divu, že mnozí fanoušci všeho nadpřirozeného rádi věří, že je vytvořili mimozemšťané.

Celá záhada začala v půlce listopadu letošního roku v americkém Utahu. Při sčítání krav tam objevili podivný podlouhlý lesklý předmět, o jehož významu nikdo neměl žádné informace. Zanedlouho nato zmizel stejně náhle, jako se objevil, a po světě začaly vyrůstat další takové.

Podivné monolity se postupně objevily na řadě míst po celém světě. Lidé je mohli potkat například v Kalifornii, jižní Anglii, Německu, Španělsku, Belgii, Íránu nebo Rumunsku. A jeden se teď poprvé objevil i u nás.

V noci na sobotu objevili místní jeden takový monolit v Otrokovicích nedaleko Zlína. Není známo, zda je pravý, nebo jde jen o vtípek některého zdejšího obyvatele. Předmět se nicméně okamžitě stal vyhledávanou turistickou atrakcí.

 “Vypadá naživo hodně mysticky,”uvedl pro Blesk očitý svědek a popsal, že se k předmětu sjíždějí lidé z okolí, aby se s ním na památku vyfotili.

Zprávy - další články

Doporučujeme