Zákulisí Bambini di Praga: Svědkyně promluvila o vztazích Kulínského a sboristek

24. září 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Kauza Bohumila Kulínského budí ještě po letech od jeho odsouzení řadu otázek. S jeho nečekanou smrtí se vášně kolem případu sexuálního zneužívání nezletilých opět rozvířily. Zatímco někteří nemají daleko k poslání sbormistra do horoucích pekel, jiní se ho zase zastávají a přiklání se k teorii, že za vším stály drby a láska mladých dívek. Jak to v legendárním sboru bylo doopravdy teď poodhalila jeho bývalá členka, která se rozhodla poskytnout svou výpověď. 

Žena, která si vzhledem k citlivosti tématu přála zůstat v anonymitě, poskytla rozsáhlé svědectví deníku Blesk. Veřejně v něm promluvila o svých vzpomínkách, o nestandardních vztazích i o obdivu, který dívky ke Kulínskému chovaly. A z některých detailů skutečně mrazí.

“Jako by mu v určitých situacích nedocházelo, že je na pozici pedagoga, který si prostě něco nemůže dovolit. Když v něčem žijete, spousta divných věcí vám divných nepřijde. Přišlo nám tak nějak normální varovat se, že v noci na zájezdu nesmíme reagovat na ťukání na dveře… Protože všechny jsme o tom věděly. Někdy jsme se tomu i smály, jak stál za dveřmi, chvíli to zkoušel a odešel,” řekla žena deníku.

Svědkyně také uvádí, že mnoho dívek v tak mladém věku nevědělo, jak se situací popasovat. Například v případě společného saunování si údajně nebyly jisté, jestli by v případě odmítnutí nepřišel nějaký trest.

“Myslím si, že ty holky měl rád, že k nim měl citový vztah – i k těm, kde nebyl žádný sexuální podtext. Jenže ony najednou nevěděly, co s tím, to je na tom to nejhorší,” uvedla bývalá členka pěveckého souboru Bambini di Praga.

Bohumil Kulínský byl pro podezření z pohlavního zneužívání nezletilých zatčen na konci roku 2004. Následně byl odsouzen a za skutky od dubna 2009 do června 2011 seděl ve vězení. Českou veřejnost nedávno šokovala zpráva o jeho nečekané smrti, když 15. září letošního roku přišel o život ve věku pouhých 59 let. Jednou z teorií, co k jeho smrti vedlo, je předávkování drogami. K těm měl mít totiž sbormistr a dirigent již léta blízko. V době jeho zatčení měl například v moči stopy pervitinu.

Zprávy - další články

Doporučujeme