Zásahovka vtrhla do špatného domu. Vyděšeného muže spoutala, pravý útočník mezitím utekl

21. listopadu 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Když se šestapadesátiletý Brit Eddie Croasdell ukládal k spánku, netušil, co ho ještě tu noc potká. Po pár hodinách mu vtrhlo do bytu ozbrojené komando, ačkoli muž žije v malém městě St. Albans spořádaný život. Později se zjistilo, že si policie spletla dům. Informoval o tom The Sun.

Policie dostala minulý týden v neděli hlášení, že v jednom z bytů má útočník s nožem držet rukojmí. Bohužel se netrefili a zabušili na dveře špatného bytu. Se zbraněmi v rukou překvapeného a vyděšeného Croasdella spoutali.

“Když jsem otevřel dveře, myslel jsem si, že mě chtějí zastřelit. Rychle jsem zpytoval svědomí, co jsem mohl udělat, vždyť já ani neodhodím na zem smetí,” popsal serveru Brit. “Zatímco se mnou policie jednala jako s Usámou bin Ládinem, pravý útočník jim utekl,” dodal pro The Sun s tím, že nechápe, jak se komando mohlo splést.

V ten moment měl Eddie strach i o svého patnáctiletého syna a psa, kteří s ním byli v bytě. “Je to kříženec Jacka Russella a čivavy a oni dělali humbuk, jako kdyby po domě běhal nějaký vojenský pes. Bál jsem se, že ho v tom zmatku zastřelí,” řekl pro server muž. Podle velitele zásahu byla pro policii hlavní prioritou bezpečnost veřejnosti, a tak zásahová jednotka konala správně. To se ale nelíbí Croasdellovi, který se chystá podat stížnost a zvažuje další právní kroky.


Zprávy - další články

Doporučujeme