Zašli byste do kina? Tyhle novinky měly v uplynulém týdnu premiéru

15. srpna 2021·Zábava·Dominika Číčelová

Ryan Raynolds with wife (Foto: Shutterstock)

Vzhledem k situaci, kterou chce veškerá kultura teď v létě využít naplno (protože nevíme, co nás čeká na podzim), je v kinech jedna premiéra za druhou. Jaké nové skvosty nám na stříbrné plátno přinesl tento týden? A na co stojí za to zajít?

Deníček moderního fotra

Když se spisovatel Dominik Ladsman rozhodl zůstat se svým nově narozeným synem doma, určitě netušil, že z toho bude populární román a dokonce i film. Ten měl právě tento týden premiéru. Dnes už již známá herecká dvojice Jiří Mádl a Tereza Ramba hrají Dominika a Natašu, kterým se neplánovaně narodilo dítě. Jelikož má Nataša úspěšnou práci a Dominik chce napsat román, zůstane doma s dítětem on. První rok jeho života je to však spíš boj o přežití a Dominik má co dělat, aby celou situaci vůbec zvládnu.

Muž se zaječíma ušima

Spisovatel Josef se jednoho dne probudí a zjistí, že byl obdařen “zaječíma ušima”. Nejen že má nadměrně vyvinutý sluch, ale dokonce slyší, co si kdo myslí. A to, co slyší, mu otevře oči. Když zjistí, že čeká se svou mladou přítelkyní dítě, vnímá to jako příležitost k tomu, aby si ještě před smrtí uspořádal svůj vlastní život. Těšit se můžete na Miroslava Krobota, Oldřicha Kaisera nebo Táňu Pauhofovou.

Gunda

Tento film rozhodně není pro každého, avšak každý, kdo ho uvidí, bude jistě unesen. Celý film totiž bez jediného slova ukazuje život na jedné farmě. Prasnice Gunda, která si tímto snímkem vysloužila přezdívku Meryl Streep mezi prasaty, se stará o svá rozkošná děťátka. Spolu s nimi je na farmě ještě jednonohá slepice a stádo krav. O vnitřním životě protagonistů nemůže být pochyb.

Smrt ve tmě 2

I milovníkům hororů se tento týden poštěstilo. premiéru mělo druhé pokračování snímku Smrt ve tmě. Děj se odehrává o několik let později od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti.

Free Guy

Tohle bude dobrá šílenost. Ryan Reynolds, kterého všichni znají především jako akčního hrdinu Deadpoola, hraje bankéře, který miluje svůj život a nic by na něm neměnil. Jenže pak zjistí, že tento jeho báječný svět je jen nehratelnou postavou ve videohře. A proto se rozhodne, že přepíše svůj příběh. Musí zachránit svět, ve kterém nejsou žádná omezení.

Respect

Biografický pravdivý film vypráví životní příběh zpěvačky Arethy Franklin, jejíž hity jsou hity dodnes. Film nám ukáže její vzestup a celou cestu, jak se stala mezinárodní superhvězdou a získala si tak u všech úctu a respekt. Zahraje si jí herečka a zpěvačka Jennifer Hudson, držitelka Grammy a Zlatého Glóbu.


Zábava - další články

Doporučujeme