ZBRAŇ, zakřičel někdo během Trumpova projevu. Paniku davu a reakci ochranky natočily kamery

6. listopadu 2016·Zprávy·Redakce

Ochranka republikánského kandidáta Donalda Trumpa ho během předvolebního projevu v Nevadě spěšně evakuovala z pódia. Posléze se ukázalo, že šlo zřejmě o falešný poplach. Trump se krátce poté na pódium vrátil a svůj projev dokončil. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

Na záběrech americké televize NBC bylo vidět, jak dva bodyguardi Trumpa spěšně odvádějí za plentu a přitom ho kryjí svými těly. Další členové ochranky seskočili do publika, kde rázem vznikla panika. Poté bylo vidět, jak ochranka odvádí z davu jednoho muže s rukama za zádech.

Několik minut nato se ale Trump před své voliče vrátil. “Nikdo neříkal, že to pro nás bude snadné. Ale nikdo nás nezastaví,” prohlásil Trump po návratu na pódium na mítinku ve městě Reno a poděkoval ochrance.

Později policie uvedla, že incident vyvolal někdo z přední části publika, když zvolal “zbraň”. Policie ale nakonec na místě žádnou zbraň mezi lidmi nenašla. “Incident vyšetřuje tajná služba a policie města Reno,” uvádí se v prohlášení tajné služby.

Autor: ČTK / Anna Netušilová

FOTO: Reprofoto NBC TV

Zprávy - další články

Doporučujeme