Zeman přijal vládu na adventní večeři, chce založit nový zvyk

10. prosince 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Prezident Miloš Zeman uspořádal 10. prosince 2018 pro premiéra a ministry menšinového kabinetu ANO a ČSSD adventní večeři na zámku v Lánech.

Prezident Miloš Zeman na zámku v Lánech uspořádal pro premiéra Andreje Babiše a ministry menšinového kabinetu ANO a ČSSD adventní večeři. Informoval o tom na twitteru mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Prezident chce podle něho založit tradici předvánočních přátelských setkání se členy vlády. Podle fotografie přiložené k informaci na večeři přišli všichni ministři. Ti od nedělního odpoledne do dnešního poledne jednali na neformálním zasedání na zámku Štiřín v Kamenici u Prahy.

Ovčáček na sociálních sítích uvedl, že prezident přivítal na zámku v Lánech premiéra a členy jeho vlády u příležitosti přátelské adventní večeře. “Pojďme se domluvit, že to bude tradiční akce,” citoval prezidenta. Podle současného zvyku se na přelomu roku setkává prezidentský pár s premiérem a jeho chotí, hlava státu po Novém roce hostí také šéfy obou parlamentních komor.

Novinkou je i neformální jednání vlády, na kterém ve Štiříně ministři s Babišem probrali své priority pro příští rok. Někteří ministři označili setkání za vládní teambuilding, například ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) podle fotografie doprovodil setkání hrou na piano. Jednání kabinetu na zámku Štiřín předcházela návštěva ministrů v pivovaru.

Zprávy - další články

Doporučujeme