Zeman prozradil, kdo by byl dobrým kandidátem na prezidenta

3. října 2019·Zprávy·Karolína Stránská

Prezident Miloš Zeman by v příštích volbách hlavy státu považoval za dobrého kandidáta levice odborového předáka Josefa Středulu a vhodným kandidátem pravice by podle něj byl šéf Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý. Zeman v dnešním rozhovoru na TV Barrandov řekl, že svým voličům nebude nikoho doporučovat, protože by je tím urazil.

“Moji voliči mají vlastní rozum a vlastní hlavu. Nicméně, kdybych měl uvažovat v tom klasickém pravolevém schématu, tak dobrým kandidátem levice je Josef Středula… a Vladimír Dlouhý je dobrým kandidátem pravice. A když se tihleti dva ve druhém kole prezidentských voleb střetnou, tak to bude zajímavé a inteligentní utkání,” uvedl Zeman.

Druhý pětiletý mandát současného prezidenta vyprší v roce 2023. Podle ústavy už nemůže znovu kandidovat. V minulé přímé volbě Zeman porazil ve druhém kole někdejšího předsedu Akademie věd a současného senátora Jiřího Drahoše. Na dotaz, zda by se Drahoš mohl v příštím volbě znovu stát společným kandidátem opozice, Zeman odpověděl. “Nikdy nevstoupíš dvakrát do téže řeky, i když Jiří Drahoš si to možná myslí”.

Zprávy - další články

Doporučujeme