Zemanovi zazpívá Vondráčková a Neckář. V městech se bude protestovat

14. března 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Zdroj: ČTK

Opětovné uvedení do funkce oslaví ve středu večer prezident Miloš Zeman na Pražském hradě s asi tisícovkou svých příznivců.

O hodinu později se sejdou jeho odpůrci, kteří chtějí na pražském Václavském náměstí i v dalších městech protestovat za svobodu slova a médií. Reagují tak na inaugurační projev Zemana, který v něm kritizoval například Českou televizi a další média. V Praze organizátoři nevylučují, že by se demonstrace mohla proměnit v pochod k Pražskému hradu.

Zeman se se svými příznivci v Praze setkává každoročně. Letos jich do Španělského sálu šest dnů po své druhé inauguraci pozval asi 1000. Ke svým přátelům a podporovatelům v úvodu Zeman krátce promluví, následovat bude hudební program. Vystoupí Helena Vondráčková, Daniel Hůlka, Václav Neckář nebo Michal David.

Před rokem se akce konala pod názvem “Můj čtvrtý rok s vámi”. Hrála na ní Hudba Hradní stráže a Policie ČR, což je v plánu i letos. Akce se v minulosti účastnili politici blízcí Zemanovi nebo spříznění podnikatelé a umělci.

Oslava začíná v 18:00. Zemanovi odpůrci se plánují sejít o hodinu později na akci Zemane, ČT nedáme! Demonstrovat budou za svobodu slova a médií nejen na pražském Václavském náměstí, ale i v jiných městech. Protesty se uskuteční například v Českých Budějovicích, Táboře či Turnově. Organizátorům se nelíbí Zemanova kritika médií, kterou pronesl v inauguračním projevu. Jeho slova považují za útok na svobodu slova. Poukazují také na to, že Zeman kritiku pronesl ve stejné době, kdy na Slovensku řeší vraždu investigativního novináře.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme