Kočka visela bezvládně z okna! Při záchraně objevili 31 dalších

24. září 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: TVNoviny.cz / Markíza

Otřesný incident ze Slovenska odkryl týrání 31 koček. Na sídlišti v Lučenci si kolemjdoucí povšimli bezvládně visící kočky v okně. Zavolali proto na pomoc hasiče, zvíře se však bohužel zachránit nepodařilo. Kvůli úmrtí zvířete posléze vyšlo najevo, že majitelka chovala 31 dalších koček v otřených podmínkách. Všechny poputovaly do útulku. 

Kolemjdoucím na sídlišti v Lučenci se naskytl skutečně hrůzný pohled, když si povšimli, že z větracího otvoru v okně visí bezvládná kočka. Další, již mrtvá, ležela na parapetu. Místní ke zvířeti přivolali hasiče, v okně však mělo viset až hodinu. Po vyproštění se jedna z kolemjdoucích pokoušela poskytnout kočce první pomoc a oživit ji, zvíře však po několika minutách uhynulo. O případu informovala slovenská televize Markíza.

Druhá kočka, která ležela mrtvá na parapetu okna, byla podle stadia rozkladu bez života již několik dní. “Jedno tělo zvířete bylo totálně vysušené. Jde o několikadenní působení slunce,”popsal situaci pro televizi Markíza veterinář. Majitelka se brání, že kočka zemřela ten den ráno. “Ta kočka je tak mumifikovaná, že ta už na tom parapetu musela být nejméně tři dny,” odporovala však jejímu tvrzení sousedka.

Se ženou jsou přitom potíže údajně dlouhodobě. “Stále je tu smrad. Celý vchod si na ni stěžuje,” svěřila se televizi jedna z žen, které v bytovém domě bydlí. “To je neskutečný smrad, já nemůžu na balkon, lodžii nepoužívám,”vypočítala jiná.

Žena si prý začala zvířata pořizovat poté, co se rozvedla a zůstala sama. “Neměla jsem to všechno domů nanosit, měla jsem to nechat venku, ale já se je snažila zachránit,” svěřila se žena v reportáži o případu.

Do bytu po nalezení mrtvé a umírající kočky vstoupili pracovníci slovenské Veterinární a potravinové správy. To, co objevili, jim vyrazilo dech. Na místě bylo dalších 31 zvířat, která žila v otřesných podmínkách. Očkovací průkazy dokázala majitelka dodat k deseti kočkám, k ostatním nikoli. Naštěstí se zvířat vzdala dobrovolně a ta byla všechna převezena do zvířecích útulků.

Zprávy - další články

Doporučujeme