Žena, kterou v Praze mezi domy zasáhl při bouřce blesk, zemřela v nemocnici

7. července 2017·Zprávy·Redakce

Žena, kterou minulý týden ve středu při bouřce na pražském Střížkově zasáhl blesk, v úterý zemřela ve vinohradské nemocnici. Informaci Novinkám potvrdila mluvčí Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Markéta Ehrenbergerová.

„Mohu potvrdit, že pacientka v úterý v nemocnici zemřela. Více informací nemůžeme sdělovat,“ řekla Novinkám Ehrenbergerová.  Mluvčí Ondřej Franěk už dříve pro ČTK uvedl, že zásah člověka bleskem ve městě mezi domy je podle něj neobvyklý a ojedinělý, sám za 25 let v záchranné službě takto vážné zranění po blesku nepamatuje.

Záchranáři ke zraněné vyjížděli kolem 15:30. „U té ženy došlo k zástavě životních funkcí, nicméně po nějaké době oživování, která byla i poměrně dlouhá, se podařilo oběh obnovit. Žena byla předaná do nemocnice na Vinohradech,“ uvedl mluvčí.

Podle Fraňka je v Česku bleskem každoročně zasaženo několik lidí, ale stává se to mimo města. „Obvyklá místa jsou hory, skály v přírodě, kde nejsou okolo vysoké stavby, hromosvody, stožáry, antény, trolejové vedení a podobně,“ dodal.

Bouřky se Českem proženou i v tomto týdnu. Více informací najdete ZDE.

Zprávy - další články

Doporučujeme