Žena naletěla nápadníkovi na seznamce. Hrozila mu prý mafie, tak mu poslala téměř čtvrt milionu

25. června 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Přes internetovou seznamku poznala mladá žena z Českolipska 32letého muže z Mladoboleslavska. Bohužel se hned nechala okouzlit jeho sympatickým zevnějškem a vůbec nedokázala odhadnout jeho osobnost.

Poprvé si od ní peníze vypůjčil už po měsíční známosti . Řekl si o částku 3 000 korun, kterou údajně potřeboval na uhrazení dluhu. Komu a za co měl zaplatit, s ní tehdy nijak nerozebíral. V půjčování peněz pak ale pokračoval dál. Příště žádal o víc jak dvojnásobek a postupem času i o desetitisíce korun.

Tvrdil jí například, že na diskotéce zbil v sebeobraně nějaké cizince, a pokud jim ihned nezaplatí výdaje za jejich ošetření v nemocnici, tak ho policisté zavřou do vězení. Jindy zase potřeboval peníze údajně proto, aby uhradil směnku lichvářům. Žena mu uvěřila dokonce i to, že se zadlužil u mafie, a pokud nezaplatí, bude ho to stát život. Napovídal jí totiž , že mu mafie uložila provést určitý úkol, který odmítl splnit, a proto musí zaplatit pokutu.

V průběhu dvou měsíců z ní podobným způsobem vylákal částku 223 800 korun, tehdy předstíral, že s ní plánuje společnou budoucnost. K žádnému posunu ve vztahu se ale nerozhoupal a nyní se nemá ani k vracení peněz. Žena se proto obrátila na policisty se žádostí o pomoc. Vzhledem k výši způsobené škody se případem zabývala služba kriminální policie a vyšetřování. Na základě zadokumentovaných důkazů dospěli kriminalisté k závěru, že podezřelý svou partnerku vědomě klamal a už ve chvíli, kdy o peníze žádal, věděl, že jí je nikdy nesplatí.
Usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin podvodu si muž z Mladoboleslavska už převzal. Soud ho v této souvislosti může potrestat až pětiletým trestem odnětí svobody.

Zprávy - další články

Doporučujeme