Žena se schovávala před lidmi v odlehlém kaňonu. Policie po ní pátrala půl roku

11. května 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Žena chtěla být nějaký čas o samotně, a tak se rozhodla opustit město a usadit se v opuštěném kaňonu. Nakonec ji policie našla díky jejího červeného sedanu, který byl zaparkovaný poblíž vstupu do Diamond Fork. Informoval o tom server Daily Mail.

Za 30 let, co pracuji u policie, jsem ještě nic takového neviděl. Přežít v takových podmínkách je neuvěřitelné,” uvedl pro Daily Mail policejní důstojník Spencer Canon. Čtyřicetisedmiletá žena z amerického Utahu chtěla strávit nějaký čas o samotě. V kaňonu našla opuštěný stan a v něm dokázala přežít i během zimních měsíců, kdy se teploty pohybují pod bodem mrazu.

Nakonec v nehostinném kaňonu strávila půl roku. Stravovala se bylinkami a plody, které našla. Vodu brala z nedaleké řeky. Přesto byla žena podle policie v dobré fyzické kondici. Jelikož se později ukázalo, že se žena léčí s několika mentálními poruchami, rozhodli se policisté ženu odvézt do nemocnice.

Rádi bychom zdůraznili, že tato žena nespáchala žádný zločin. Jakmile se vypořádá se svými zdravotními obtížemi, může se kdykoli do kaňonu vrátit,” doplnil pro server. Žena o návrat mimo civilizaci podle serveru Daily Mail opravdu uvažuje. Zajímavé je, že rodina po ní nevyhlásila pátrání, i když se jim půl roku neozývala. Policii přivedlo na stopu až její opuštěné, zaparkované auto na okraji Diamond Forku.


Zprávy - další články

Doporučujeme