Žena utopila křečka, aby ji pustili do letadla. Teď se chce soudit

9. února 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Žena z americké Floridy musela na výzvu letištního personálu utratit svého domácího mazlíčka, aby mohla odletět z Miami na naléhavé lékařské vyšetření.

Trpasličího křečka musela Belen Aldecoseaová podle listu Miami Herald spláchnout do letišního záchodu. Nyní se chce s leteckou společností soudit.

Jednadvacetiletá studentka se podle miamského deníku předem dvakrát telefonicky ujistila, že regionální letecká společnost Spirit Airlines drobná domácí zvířata na palubu svých strojů pouští. Když se ale dostavila na letiště, dozvěděla se, že zvířata do letadla nesmějí.

Personál letiště ji doporučil, aby křečka spláchla do záchodu. Po dlouhém a zoufalém vyjednávání se žena s pláčem podvolila, protože návštěva u lékaře byla neodkladná.

Letecká společnost připustila, že Aldecoseaová dostala od jejího personálu mylnou informaci. Odmítla ale, že by zřízenci doporučili ženě křečka zabít. Americké zákony nezakazují přepravu zvířat, rozhodnutí ale ponechávají na leteckých společnostech. Největší aerolinky jako American Airlines, Delta Airlines nebo United Airlines z bezpečnostních a zdravotních důvodů přepravu zvířat nepovolují.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme