Žena z Přerovska uvěřila podvodníkovi, že je bohatý lékař. Prodala kvůli němu svůj byt

24. října 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto

O víc než 400.000 korun přišla devětapadesátiletá žena z Přerovska, která uvěřila příběhu o agentovi s balíkem zlata a několika miliony dolarů. Podvodník vydávající se za lékaře na lodi si ji vyhlédl na sociální síti. Žena mu posílala peníze a nakonec kvůli tomu prodala i svůj byt, informovala ČTK přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Policie případ vyšetřuje jako podvod, po pachateli pátrá.

Žena navázala v polovině srpna na sociální síti kontakt s neznámým mužem, který vystupoval pod jménem John. Obalamutil ji historkou, že je lékař a pracuje na lodi, uvedla policejní mluvčí. Při následné komunikaci z ženy postupně začal lákat peníze.

Nejprve kvůli práci, poté následovaly historky o potřebě zakoupit letenku pro jeho agenta, který měl do místa ženina bydliště doručit balík se čtyřmi miliony dolarů a zlatem v hodnotě jednoho milionu dolarů.

Další peníze měla žena na pokyn podvodníka poslat na uhrazení cla. “Navíc poškozené navrhl, že pokud nemá další finanční prostředky, tak by mohla prodat svůj byt a požadované peníze mu zaslat,” uvedla mluvčí.

Žena nakonec svůj byt skutečně prodala a část z takto získaných financí neznámému muži poslala. Pachatel tímto způsobem na ženě vymámil od konce srpna do poloviny října částku 408.000 korun.

Podobný případ vyšetřovala letos v lednu také olomoucká policie, kdy na muži vylákal přes 825.000 korun neznámý člověk, který se v e-mailu vydával za vdavekchtivou ženu.

Loni připravili podvodníci dvě ženy z Přerova a Šternberka na Olomoucku prostřednictvím internetu o zhruba dva miliony korun. Vydávali se za vojáky na zahraničních misích a chtěli po ženách peníze na zaplacení cla. Policisté v souvislosti s těmito případy upozorňují na to, že lidé by měli být při seznamování prostřednictvím internetu velmi opatrní.

Zprávy - další články

Doporučujeme